Nieuwe 15G tram rijdt voor het eerst door Diemen

De nieuwe 15G tram van het GVB is in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst over de trambaan door Diemen gereden. Na uitgebreide testritten bij de Hoofdwerkplaats van het GVB aan de Provincialeweg in Diemen mocht de tram voor het eerst ‘naar buiten’. Via de verbindingsbaan reed de tram over de Muiderstraatweg en Hartveldseweg om vervolgens op een aantal trajecten in Amsterdam de eerste buiten-testritten uit te voeren. Volgens de technici van het GVB zijn die naar verwachting verlopen. De 15G tram zal binnenkort ook overdag via de lijn in Diemen testritten gaan uitvoeren. Het tweede en derde exemplaar zijn inmiddels ook onderweg naar de Diemer werkplaats. De eerste nieuwe trams worden ingezet op de verlengde Amstelveenlijn en voorlopig nog niet op lijn 19.

foto GVB