Rochdale vernieuwt en verduurzaamt flats Rode Kruislaan

Woningcorporatie Rochdale is begonnen met een grootscheepse vernieuwing en verduurzaming van de daken van de flats aan de Rode Kruislaan in Diemen. Naast het reguliere onderhoud zoals het verwijderen van grind en vervangen van de dakbedekking wordt ook extra isolatie aangebracht op de daken. Op de daken van de hoge flatblokken komen zonnepanelen voor energie-opwekking ten behoeve van de centrale voorzieningen als verlichting, liften en ventilatie. Hierdoor wordt een deel van de benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt. Verder worden in het kader van een pilot sedumdaken gerealiseerd op de lagere daken. ‘’Sedumdaken dragen bij aan een schonere en eco vriendelijkere leefomgeving. Daarnaast functioneert een sedumdak als waterbuffer voor drogere zomers en zorgt het voor extra isolatie van het dak. Op de lage daken met vier en zes verdiepingen brengen wij in het kader van een proef vanuit onze duurzaamheidsambitie een sedum dak aan in plaats van zwarte dakbedekking met grind,’’ deelt Rochdale mee. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Consolidated Nederland BV en Lens BV.

foto Ineke Alberts