Overval

Meer diefstallen van snorfietsen en scooters in Diemen

In Diemen worden de laatste tijd weer meer brom- en snorfietsen en scooters gestolen. Dat signaleert de politie van Diemen/Ouder-Amstel. Veel brommers en scooters worden gestolen doordat dieven ze op een aanhangwagen of in een bestelbus zetten. ‘’Zo gaat het razend snel en hebben dieven alle tijd om het slot elders open te breken,’’ aldus de politie. Die houdt zelf in Diemen regelmatig gerichte controles op bromfietsen en scooters. ‘’Met deze controles wil de politie bromfietsen, snorfietsen of scooters met een vals framenummer of zonder framenummer uit het verkeer halen en eventueel vernietigen.’’ Het politiekorps van Diemen geeft op haar Facebook pagina een aantal praktische tips om diefstal van tweewielers te voorkomen, bijvoorbeeld door ‘tags’ in te bouwen. Ook wordt informatie gegeven over de aangifte bij de politie en de verzekering in het geval de brom- of snorfiets of scooter toch gestolen mocht zijn.