Noord-Holland wil biomassacentrale Diemen tegengaan

Het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland wil proberen nieuwe biomassacentrales zoals die in Diemen tegen te houden. ‘’Er is steeds meer maatschappelijke weerstand tegen biomassacentrales, onder andere omdat deze veel fijnstof uitstoten. Wij wenden onze invloed aan om de uitbreiding van bestaande of bouw van nieuwe grootschalige biomassacentrales tegen te gaan,’’ staat in het woensdag gepresenteerde coalitie-akkoord van GroenLinks, VVD, D66 en Partij van de Arbeid.  hoofdstuk. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en een soortgelijke dienst in Noord-Holland Noord zijn momenteel in opdracht van de provincie Noord-Holland bezig met de procedures voor de vergunningen voor de biomassacentrale die Nuon wil bouwen in Diemen. De fracties van de vier Noord-Hollandse coalitiepartijen in de raad van Diemen hebben eerder in eerste instantie vóór een voorlopige verklaring van geen bedenkingen voor het project gestemd. Volgens de huidige plannen komen de plannen volgende maand terug op de agenda van de Diemer gemeenteraad.