KPN NetwerkNL start met glasvezelnet in Diemen Centrum

KPN NetwerkNL begint over een week of twee met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Diemen-Centrum. Eerder deze maand is de aanleg van glasvezel al begonnen in Diemen Noord. Op de Rode Kruislaan in Centrum is inmiddels wel een minicentrale voor het glasvezelnet in die wijk geplaatst (zie foto). De uitrol in Diemen Centrum is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf 24 juni starten de werkzaamheden in Diemen Centrum.  “In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Diemen Centrum klaar voor alle mogelijkheden van het internet”, aldus Fred Hoogewerf, projectmanager bij KPN NetwerkNL. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan en sluit de woningen kosteloos aan. Inwoners van Diemen Centrum kunnen voor vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 26 juni elke woensdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht bij een informatiepunt nabij Albert Heijn in Winkelcentrum Diemerplein.