Holland Park

Woning Holland Park Diemen gesloten na grote drugsvondst

In een woning in de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen heeft de politie diverse hoeveelheden harddrugs en softdrugs aangetroffen. Ook is er een groot geldbedrag, een geldtelmachine en andere apparatuur in beslag genomen. De politie heeft tevens een verdachte aangehouden die een grote hoeveelheid cocaine bij de woning wilde afleveren. Burgemeester Boog van Diemen heeft naar aanleiding van de vondsten de woning op grond van de Opiumwet gesloten. Boog stelt daarbij: ‘’Naast de strafrechtelijke procedures neemt de gemeente ook bestuursrechtelijke maatregelen zoals het (tijdelijk) sluiten van panden om zo ook op deze wijze betrokkenen te treffen en woonbuurten en bedrijventerreinen te beschermen.’’ Eerder werd in een andere woning in Holland Park al een wietplantage opgerold. Ook die woning is door de burgemeester van Diemen tijdelijk gesloten.

(archieffoto)