Toegang Ouddiemerlaan bijna half jaar afgesloten

De kruising van de Ouddiemerlaan en de Hartveldseweg in het centrum van Diemen wordt van de eerste week van juli tot eind november afgesloten voor alle verkeer. Dat is nodig omdat alle nutsbedrijven daar werkzaamheden moeten uitvoeren. Kabels en leidingen worden vervangen, er wordt een nieuwe riolering aangelegd en ook worden de rijbaan van de vernieuwde Hartveldseweg, het fietspad en de stoep afgerond. De aannemers kunnen niet tegelijkertijd op de kruising werken, de werkzaamheden moeten achter elkaar uitgevoerd worden. Om dit mogelijk te maken, is het noodzakelijk de kruising geheel af te sluiten vanaf de eerste week van juli tot eind november. ‘’Wij realiseren ons dat het afsluiten van deze belangrijke kruising lastig is. Met het oog op de verkeersveiligheid hebben we echter weloverwogen besloten tot één periode van afsluiting, in plaats van steeds wisselende perioden van openstelling en afsluiting. Dat zou namelijk de situatie voor verkeersdeelnemers onduidelijk en onoverzichtelijk maken,’’ aldus de gemeente. Autoverkeer met bestemming de Ouddiemerlaan wordt omgeleid via de Prinses Irenestraat. Tegelijk is de kruising van het Medenbach Wakkerplein en de Burg. Bickerstraat tot halverwege augustus ook afgesloten voor autoverkeer.

(archieffoto)