Politie Diemen Bodycams

Aangifte agenten tegen wethouder Diemen wegens spugen

Twee agenten van de Amsterdamse politie hebben aangifte gedaan wegens belediging tegen de donderdagmiddag aangehouden Diemense wethouder Jorrit Nuijens. Nuijens heeft zeker één agent in het gezicht gespuugd, aldus een verklaring van de politie. Bij zijn arrestatie had hij een flesje met vermoedelijk GHB en twee zakjes met vermoedelijk wiet bij zich. Die middelen zijn door de politie in beslag genomen. De 39-jarige wethouder, die door de politie niet met name wordt genoemd, is vrijdagochtend rond middernacht na verhoor heengezonden. De aanhouding vond donderdagmiddag plaats bij de Stopera plaats naar aanleiding van een melding dat een man zich schreeuwend op een terras ophield. ”In een horecagelegenheid gooide hij een glas stuk. Als agenten ter plaatse komen dan treffen zij de man aan en spreken hem aan op zijn gedrag. De man wordt verzocht om te vertrekken, waaraan hij geen gehoor geeft,” aldus de politieverklaring.