tankstations

BP-station in Diemen-Zuid overvallen, dader vlucht op fiets

Het BP-benzinestation aan de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid is vrijdag aan het begin van de avond overvallen. De dader daarvan zou gevlucht zijn op de fiets. Op Burgernet verscheen een oproep dat gezocht werd naar een donkergetinte man met een dik postuur, baard, rood petje, wit shirt en zwarte jas met een grijs-zwarte rugtas. Die oproep werd later ingetrokken waarbij de politie meedeelde dat er nog geen verdachte was gevonden. Ongeveer gelijktijdig hing een helikopter van de politie langdurig boven Diemen-Noord en met name park De Omloop. Op de weg reed een groot aantal politie-auto’s en -motoren door de wijk Buytenstee en andere delen van Diemen-Noord. Nog niet bekend is of de politie daarbij zocht naar de dader van de kort daarvoor gepleegde overval. Overigens wordt het BP-station, dat al eerder is overvallen, binnenkort gesloten en verplaatst naar de Provincialeweg bij de GVB-werkplaats.

(archieffoto)