Diemerbos na twee sterfgevallen tijdelijk dicht voor honden

Staatsbosbeheer heeft het Diemerbos vanaf vandaag, zaterdag, tijdelijk afgesloten voor honden. Dat is gebeurt nadat een aantal honden die in het bos bij Stammerkamp werden uitgelaten ziek zijn geworden waarvan er twee zijn overleden. Eén van de dode dieren wordt in opdracht van de eigenaar in Utrecht onderzocht op mogelijke bacteriologische of toxicologische oorzaken. Reden voor Staatsbosbeheer om het gebied tijdelijk af te sluiten voor honden totdat meer bekend is over wat de honden ziek maakt. Boswachter Rien de Vries: “We zijn geschrokken van de zieke en dode honden. Er zijn in elk geval zeven honden ziek geworden en twee daarvan zijn overleden. We weten op dit moment nog niet wat de oorzaak is. Om geen onnodig risico te nemen, sluiten we het gebied uit voorzorg tijdelijk voor honden af’. Het Diemerbos is een geliefd bos, voor bezoekers én voor honden, die in het honden los-gedeelte even kunnen ravotten. Daarom zijn veel honden-uitlaatservices vaste gasten in het bos, voegt SBB er aan toe. Het bos blijft wel open voor mensen, zo valt uit de mededeling af te leiden.