Stations

Treinverkeer Diemen bijna hele maand augustus ernstig verstoord

Het treinverkeer op beide stations in Diemen zal in de periode van 3 tot en met 25 augustus ernstig verstoord zijn. Dat geldt niet alleen voor de weekenden maar ook voor alle werkdagen in deze periode. Op de trajecten van en naar Weesp maar ook richting Amsterdam Centraal of Schiphol rijden dan geen of heel weinig treinen. Op het grootste deel van deze trajecten wordt vervangend busvervoer ingezet. Dat houdt verband met ingrijpende werkzaamheden op en rond het station van Weesp. Daar worden alle wissels en een groot deel van het spoor richting Diemen vernieuwd. Die werken beginnen op 14 augustus maar volgens NS doen zich al vanaf 3 augustus verstoringen voor op het hele treinennet rond Diemen. De reisplanner van NS waarschuwt nu al voor die gehele periode zowel voor reizen van en naar Diemen als Diemen-Zuid voor problemen door werkzaamheden. De concrete informatie is op dit moment nog niet ingevuld. NS raadt daarom aan de reisplanner kort voor deze periode te raadplegen. Tegelijk met de verstoring vervangt ProRail bij Venserpolder in Diemen ook een van de geluidsschermen.