Oorzaak hondenziekte nog niet bekend, Diemerbos blijft dicht

De precieze oorzaak van de hondenziekte in het Diemerbos is nog niet bekend. ‘’Nog niet alle informatie van de onderzoeken in het gebied en van de sectie op de overleden honden is beschikbaar. Zodra dit bekend is, komen we ermee naar buiten,’’ heeft boswachter Rien de Vries desgevraagd aan diemerkrant.nl laten weten. Tot er wel duidelijkheid is, blijft het Diemerbos ook gesloten voor honden, voegt hij er aan toe. In het Diemerbos zijn een week of twee geleden een dertiental honden min of meer ernstig ziek geworden. Twee honden zijn aan de gevolgen overleden, waarbij op één van de dieren op verzoek van de eigenaar sectie is toegepast. De politie van Diemen, die bij het onderzoek betrokken is, heeft eigenaren van zieke honden of mensen die op een andere manier informatie kunnen verstrekken verzocht zich te melden.