Koninklijke Saan Diemen ziet nettowinst in 2018 halveren

Koninklijke Saan in Diemen heeft in 2018 een nettowinst behaald van 509.000 euro. In het voorafgaande jaar werd nog 1,092 miljoen euro winst geboekt. De omzet liep met 30,086 miljoen ruim een half miljoen euro terug vergeleken met 2017. Saan bood eind vorig jaar werk aan 195 mensen, dat is 10 minder dan een jaar eerder. Algemeen directeur Rutger Alferink vindt dat er in 2018 bijzonder veel werk is verzet. Zo is een in korte tijd een nieuw ERP-systeem ontwikkeld en is besloten de afdeling verhuizingen af te bouwen en de activiteiten te focussen op kraanverhuur, industriële verhuizingen en Saan Trucking. Voor alle medewerkers van verhuizingen is een plaats elders binnen het bedrijf gezocht. Verder heeft Saan de eerste stappen gezet naar verhuizing van de hoofdvestiging van de Weesperstraat naar Over-Diemen. ‘’De meer dan veertig jaar geleden gebouwde vestiging is toe aan een grondige renovatie en past qua indeling niet meer bij het huidige Saan. Bovendien zijn de verdeling over twee terreinen aan de Weesperstraat en de huidige ligging ten opzichte van de woonwijken niet meer ideaal. Naar verwachting start de bouw in 2020 en vindt de verhuizing plaats in 2021.’’ Alferink meldt ook nog dat het Roemeense Saan Ruttrans prima draait en ook goede toekomstverwachtingen heeft.