Raad Diemen geeft verklaring af voor biomassacentrale

Een meerderheid van de gemeenteraad van Diemen is akkoord gegaan met het verlenen van een verklaring van geen bedenkingen voor de biomassacentrale die Nuon wil bouwen in Over-Diemen. Het voorstel kreeg steun van de fracties van GroenLinks, D66, PvdA en CDA terwijl VVD, Ouderenpartij Diemen, Leefbaar Diemen en Ons Diemen tegen stemden. De hele raad is tegen de komst van een biomassacentrale maar de voorstemmende partijen vinden dat ze geen wettelijke mogelijkheid hebben om die tegen te houden. De gemeenteraad werd alleen gevraagd of de biomassaketel ruimtelijk op de locatie van Nuon past. De verdere beoordeling van de milieu-, natuur- en andere aspecten is de bevoegdheid van de provincie Noord-Holland. De vergadering van de gemeenteraad werd langdurig onderbroken door een luidruchtige demonstratie tegen biomassa. Uiteindelijk kwam er een kleine politiemacht aan te pas om de actievoerders met zachte hand uit de raadszaal te verdrijven.