Sporthal Diemen

Plan voor tweede sporthal Diemen in volgende etappe

Het ontwerp bestemmingsplan voor een nieuwe sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan is afgerond en wordt binnenkort ter inzage gelegd. De tweede sporthal van zo’n 2.000 vierkante meter komt naast de bestaande Sporthal Diemen op één van de handbalvelden van SV Zeeburg. Vanwege de plannen raakt die vereniging ook haar clubgebouw kwijt. De twee sporthallen worden aan elkaar gekoppeld waarbij er ondersteunende functies in het verbindingsstuk kunnen komen. Ook komt het bestaande kinderdagverblijf in het nieuwe gebouw. De locatie voor een nieuwe sporthal is onder meer gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor auto- en fietsverkeer en openbaar vervoer. De plannen worden binnenkort ter inzage gelegd waarbij omwonenden en anderen bezwaren, zogenaamde zienswijzen, kunnen indienen. Realisatie van de tweede sporthal zal echter nog wel enige tijd duren.