Welzijn Diemen stelt lange lijst eisen aan nieuwe buurtwerker

De Stichting Welzijn Diemen stelt een lange lijst met eisen aan een nieuwe opbouwwerker voor de buurtactiviteiten bij de Rode Kruislaan en Beukenhort. SWD is op zoek naar een ‘enthousiaste en daadkrachtige community builder die op een proactieve, creatieve manier de Buurtkracht in die twee buurten gaat versterken en uitbouwen.’ ‘’De ideale kandidaat is een stevige, flexibele, doortastende en betrouwbare persoonlijkheid met sociale ‘voelsprieten’ en affiniteit met diversiteit in de breedste zin van het woord.’’ Een pré is als die kandidaat ervaring heeft ‘in het hanteren van diverse gemeenschapsgerichte werkvormen / methodieken, zoals de ABCDmethodiek, het voeren van leergesprekken, deep democracy e.d.’  Andere gebruikte termen zijn ‘een creatieve omdenker’, kennis van de sociale kaart, bruggen kunnen bouwen en kunnen schakelen tussen operationele en tactische werkzaamheden. Die ‘positieve en doortastende verbinder’ zou ook sociaal-maatschappelijk betrokken en gericht moeten zijn op de ontwikkeling van talenten en kwaliteiten in een wijk en bewonersnetwerken? Hij of zij moet op zoek naar ‘haakjes’ en bewoners aanjagen bij het eigenaarschap van de Buurtkracht. Dat alles betreft een baan van 24 uur, voorlopig op een jaarcontract.