Station Diemen startpunt voor vier nieuwe wandelroutes

Station Diemen is het startpunt geworden voor vier wandelroutes door Diemen die passen in het Wandelnetwerk Amstelland. Bij het station aan de kant van het D.J. van Gemertplein is daarvoor ook een informatie- en routebord verschenen terwijl de tochten door heel Diemen met pijlpaaltjes zijn gemarkeerd. De Diemerbrugroute (blauw) laat het dorp langs de Weespertrekvaart en tramlijn door het centrum zien. Deze route loopt terug langs de ringvaart en het groen langs de spoorlijn. De Oud-Diemenroute (oranje) leidt naar het oudste Diemen langs de wijk Vogelweide in Diemen-Noord en door het nog onbebouwde deel van de Diemerpolder. De Overdiemenroute (rood) gaat nog een stapje verder en steekt het Amsterdam-Rijnkanaal over naar Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam aan de Diemerzeedijk. De DaaromDiemen Natuurroute (15 km)  verbindt de natuurgebieden en groenstroken in en rondom de bebouwde kom van Diemen. Kaartmateriaal en routebeschrijving zijn te  vinden op: www.daaromdiemen.nl