Diemerbos

Hondenverbod in Diemerbos blijft nog steeds van kracht

Het verbod om met honden te komen in het Diemerbos is nog steeds van kracht. Dat heeft boswachter Jan van Assema desgevraagd aan diemerkrant.nl laten weten: ‘’Ja, op dit moment helaas nog wel.’’ In het Diemerbos zijn eind juni meer dan twintig honden min of meer ernstig ziek geworden waarvan er twee zijn overleden. Op één van de dieren is op verzoek van de eigenaar sectie toegepast. De politie, die bij het onderzoek is betrokken, heeft eerder meegedeeld dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor bewuste vergiftiging. Vermoedelijk zijn de problemen veroorzaakt door een virus waarnaar momenteel nog altijd een nader en grondig onderzoek wordt gedaan. De politie kreeg naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep zo’n 50 tips binnen over de zaak.