Sportveld Diemen

Verhuizing TIW Survivors uit Diemen weer op de agenda

De verhuizing van de Diemer honkbal- en softbalclub TIW Survivors van Sportpark Diemen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost keert terug op de agenda. Die verhuizing moet vooral de weg vrij maken voor hockey in Diemen zelf, is eerder uit discussies in de gemeenteraad gebleken. Een in opdracht van de gemeente Amsterdam opgesteld rapport naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van honkbal en hockey in de regio Diemen, Amsterdam Oost en Zuidoost concludeert dat dit het ‘enige realistische scenario dat zoveel als mogelijk recht doet aan de belangen van alle betrokken partijen en dat op relatief korte termijn realiseerbaar is’. ‘’Met deze verhuizing wordt in Diemen ruimte vrijgespeeld voor de aanleg van twee hockeyvelden en een vierde voetbalveld voor SV Diemen en wordt de toekomst van het honk- en softbal in de genoemde regio geborgd,’’ aldus B en W van Diemen. TIW Survivors verzet zich als al lang bestaande Diemer vereniging al geruime tijd tegen een gedwongen verhuizing.