Reeks horecabedrijven Diemen komt in andere handen

Een flink aantal horecabedrijven in Diemen is verkocht, staat te koop of zoekt een andere franchisenemer. Roediez naast de Diemerbrug heeft een nieuwe eigenaar en wordt momenteel verbouwd en opgeknapt. Wat er in het voormalige restaurant gevestigd wordt, is nog niet te achterhalen. Geruchten gaan over een pannekoekenrestaurant maar dat is niet bevestigd. Ook Italiaans restaurant Ciao Sorella op de hoek van de Hartveldseweg en de Jan Bertstraat heeft een nieuwe eigenaar, blijkt uit een aangevraagd vergunning. Verder staat ijssalon Donatella in de Arent Krijtstraat sinds begin deze maand te koop. ‘’De eigenaar heeft de zaak gebouwd en goed neergezet en wil een nieuwe uitdaging aan,’’ aldus de verkoopmakelaar. Voor pizzazaak Papa John’s in het winkelcentrum Diemerplein wordt sinds deze week een nieuwe franchisenemer gezocht. Koffiezaak Bicker, eveneens aan het Diemerplein, is eind vorige maand gesloten. De vrijgekomen ruimte is overgenomen door het naastgelegen Dőner House dat binnenkort begint met een grote verbouwing en in oktober weer open hoopt te gaan.