WMO Diemen

Plan voor datacentrum aan oever kanaal bij Over-Diemen

Op een terrein langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij het verdeelstation van electriciteitsbedrijf Tennet en de centrale van Vattenfall/Nuon in Over-Diemen wordt een datacentrum gebouwd. De gemeente Diemen heeft vorige week vergunning verleend voor enkele bouwketen die daar twee jaar zullen blijven staan. Een woordvoerder heeft verklaard dat die gebruikt worden voor ‘een op die plek te bouwen  datacentrum.’ Wie er achter de plannen zit, is nog niet duidelijk. Een woordvoerster van Vattenfall/Nuon verklaart dat haar bedrijf er geen bemoeienis mee heeft. Ook de omvang van het datacentrum is daardoor niet bekend. Eén van de grootste van die projecten in de buurt van Diemen is het datacentrum op Amsterdam Science Park langs de A10 bij de Zeeburgertunnel dat hoog boven een deel van Diemen-Noord uittorent.