Voorbereiders glasvezel komen nu ook naar Diemen-Zuid

KPN NetwerkNL is inmiddels in alle delen van Diemen bezig met de aanleg van het glasvezelnet. Vanaf 12 augustus gaan ook in Diemen-Zuid medewerkers langs de deuren om voorbereidingen te treffen voor de aansluiting van de woningen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De medewerkers beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen. Glasvezelvoorbereider Danny legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.” Op zaterdag 31 augustus organiseert KPN NetwerkNL van 12.00 tot 18.00 uur een Glasvezeldag bij basisschool Het Atelier, Ouderkerkerlaan 24 in Diemen. Daarnaast kunnen inwoners met hun vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 15 augustus ook elke donderdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht bij een glasvezelinformatiepunt op het parkeerterrein bij Winkelcentrum Kruidenhof.