Middelbare school in Diemen gaat verder uitbreiden

Het Infinity College, de enige middelbare school in Diemen, breidt verder uit. De particuliere school is bijna drie jaar geleden begonnen met een dertigtal leerlingen in een kantoorpand naast OurCampus in Diemen-Zuid. Komend schooljaar begint het college met een kleine honderd leerlingen wat rond oktober kan oplopen tot 120. Was er eerst één leerling uit Diemen, dit jaar zijn er negen Diemenaren ingeschreven voor de school die 13.500 euro per jaar kost. De particuliere school wil graag verder groeien maar zit in het huidige pand in Diemen aan haar maximale capaciteit. Het Infinity College kijkt daarom naar mogelijkheden op OurCampus maar heeft eerder ook gesproken met de gemeente Diemen en de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer over mogelijke samenwerking bij hun plannen voor een middelbare school in Diemen. Doordat die plannen voorlopig zijn gestrand, kan het Infinity College voorshands niet verder langs dat traject. Het Infinity College heeft inmiddels ook een vestiging in Rotterdam en begint komend schooljaar met een vestiging in Utrecht.