Treinverkeer van en naar Diemen vanaf maandag weer normaal

Het treinverkeer van en naar station Diemen en station Diemen-Zuid verloopt vanaf maandag weer volgens de normale dienstregeling. Dat heeft ProRail desgevraagd meegedeeld. Op beide stations is de afgelopen weken op een flink aantal dagen helemaal geen trein verschenen terwijl er op dagen dat dat wel het geval was een afwijkende dienstregeling gold. Dat had te maken met ingrijpende werkzaamheden tussen Weesp en het Amsterdam-Rijnkanaal bij Diemen en een grote vernieuwing van station Naarden-Bussum en het spoor in de omgeving daarvan. Tegelijkertijd is van de gelegenheid gebruik gemaakt om op station Diemen-Zuid de perrons te vernieuwen. NS zette de afgelopen tijd regelmatig vervangend busvervoer in, waarbij een aantal reizigers hebben gemeld dat de chauffeurs van die bussen de stations in Diemen – vooral Diemen-Zuid – niet konden vinden.