Veel vragen over glasvezel tijdens infodag in Diemen-Noord

Medewerkers van KPN NetwerkNL, dat het glasvezelnet in Diemen aanlegt, en van KPN dat de aansluiting in de woningen zelf moet verzorgen werden al direct na de ‘opening’ overstelpt met uiteenlopende vragen tijdens de Glasvezelaansluitdag op het grasveld bij de miniwijkcentrale aan Meerkoet in Diemen-Noord. Die vragen gingen vaak over technische zaken maar ook over de aansluitingen van apparatuur en de kwaliteit van de wifi. Hoewel de dag in principe bestemd was voor inwoners uit dat deel van Diemen bleken er al snel belangstellenden uit de hele gemeente op de informatiedag af te komen. Een aantal aanwezigen nam ook een kijkje in de wijkcentrale, waarvan er de laatste maanden een aantal in Diemen zijn geplaatst. KPN is inmiddels begonnen met het aansluiten van de woningen in Diemen-Noord. Het doel is nog steeds om dat in heel Diemen in februari afgerond te hebben.