Diemense fabrikant Tuk Tuk Holding is failliet verklaard

De Diemense fabrikant van elektrische wagentjes Tuk Tuk Company is door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Het op bedrijventerrein Verrijn Stuart gevestigde bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd nadat gesprekken met een mogelijke investeerder over een noodzakelijke kapitaalinjectie waren stukgelopen. Tuk Tuk is daardoor ondergegaan ‘als gevolg van enerzijds de grote en groeiende behoefte aan werkkapitaal en anderzijds de ernstige liquiditeitskrapte’, aldus het bedrijf in een verklaring aan de MKB-beurs NEXT. Tuk Tuk gaat er vanuit dat er geen enkele uitkering overblijft voor schuldeisers en noemt dat ‘dramatisch nieuws voor alle betrokkenen.’ ‘’Het is onverteerbaar om te accepteren dat het niet is gelukt om zo’n prachtig product duurzaam (met een positieve cashflow) naar de markt te brengen. Het bestuur zal haar uiterste best blijven doen om de schade voor alle betrokkenen te minimaliseren, bijvoorbeeld door te proberen de activa of onderneming zo goed mogelijk te verkopen of een doorstart te onderzoeken.’’