Matthijs Sikkes nieuwe wethouder Diemen voor GroenLinks

De 32-jarige Matthijs Sikkes-van den Berg wordt door GroenLinks Diemen voorgedragen als nieuwe wethouder. Het is de bedoeling dat hij daarbij dezelfde portefeuille krijgt als zijn afgetreden voorganger Jorrit Nuijens met onder andere duurzaamheid, sociale zaken en openbare ruimte. Sikkes-van den Berg is momenteel fractievoorzitter voor GroenLinks in Provinciale Staten van Friesland en was daarvoor vijf jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad van De Friese Meren (Joure e.o.). Hij komt uit Naarden, is opgegroeid in Bussum en kwam als kind geregeld in Diemen. Naast zijn politieke werk heeft hij ook een eigen praktijk als orthopedagoog. Nu hij wethouder wordt, zal hij met die werkzaamheden stoppen. Zodra Sikkes-van den Berg wethouder is, wil hij eerst de Diemense inwoners, organisaties en bedrijven goed leren kennen. “De komende maanden hoop ik op veel plekken te mogen komen om een dagje ‘stage’ te lopen. Op die manier verwacht ik de gemeente Diemen te kunnen proeven”, aldus de kandidaat-wethouder. Hij is zaterdag 7 september ook aanwezig bij de GroenLinkskraam op het Diemer Festijn.