Diemen wil oosttoegang station Diemen-Zuid verbeteren

De gemeente Diemen wil de oostelijke toegang van het metrostation Diemen-Zuid, aan de kant van Holland Park en het Roerdomppad, verbeteren. De wens is om een voetgangersbrug aan te leggen tussen de bushalte van lijn 44 op de Bergwijkdreef en deze ingang van het station. Ook zou er aan deze kant een lift moeten komen zodat alle niveaus goed bereikbaar zijn. Op dit moment is alleen bij de andere ingang van het station, aan de kant van OurCampus, een lift aanwezig. Voor de werkzaamheden staat voor volgend jaar een bedrag van 850.000 euro op de investeringsagenda van de Vervoerregio. Aan de andere kant van Diemen laat de gemeente ook onderzoeken of er een betere onderdoorgang kan komen voor fietsers in de Ouddiemerlaan onder de zogenaamde goederenboog van NS, het viaduct vlak naast dat onder de A1 bij Diemen-Noord.