Manage Diemen krijgt nieuwe ruiterroute naar Diemerpolder

Groengebied Amstelland is gestart met de aanleg van een nieuwe ruiterroute in het recreatiegebied Diemerpolder. De route moet een veilige verbinding vormen tussen manege de Eenhoorn in Diemen en het Diemerbos. Daartoe wordt een ruiterpad langs het water van de Diem aangelegd, onder de bruggen van de A1 en de Diemerpolderweg door. De nieuwe ruiterroute loopt verder door het recreatiegebied Diemerpolder naar het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs dit fietspad kan vervolgens het Diemerbos worden bereikt. Groengebied Amstelland verwacht dat de route eind oktober in gebruik kan worden genomen. Olaf Olmer van de Vereniging Manege de Eenhoorn: ‘’Voor de ruiters die vanaf de manege de recreatiegebieden willen bezoeken, is het nu bijna onmogelijk om deze veilig te bereiken. Altijd moet langs drukke wegen worden gereden, wat voor de ruiters, vaak kinderen, niet veilig is. Daarom zijn wij erg blij met de aanleg van de nieuwe ruiterroute.’’ De aanleg wordt gefinancierd met subsidie van de provincie Noord-Holland en een bijdrage van Groengebied Amstelland. Rijkswaterstaat en de gemeente Diemen verlenen medewerking.