Wethouder Sikkes-van den Berg treedt volgende week aan

De nieuwe GroenLinks-wethouder van Diemen Matthijs Sikkes-van den Berg wordt donderdag 12 september beëdigd. Dat gebeurt tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad die om 20.00 uur begint. Leden van de gemeenteraad kunnen hem voorafgaande aan de benoeming nog vragen voorleggen. Sikkes-van den Berg was tot nu toe fractieleider voor GroenLinks in Provinciale Staten van Friesland en vervulde daarvoor dezelfde functie in de gemeenteraad van De Friese Meren. In dat laatste orgaan heeft hij eerder deze week afscheid genomen. De wethouder woont momenteel nog in Sint Nicolaasga in die Friese gemeente en heeft de raad van Diemen gevraagd hem voor een jaar ontheffing te verlenen van de plicht om in Diemen te wonen. Hij heeft echter wel de intentie uitgesproken om naar Diemen te verhuizen. Sikkes-van den Berg is de opvolger van Jorrit Nuijens die na een kortstondig wethouderschap plotseling aftrad na een conflict met de politie van Amsterdam.