Gezelligheid weer troef bij Diemer Festijn en Gemeentedag

De slotdag van het Diemer Festijn is zaterdag gezellig begonnen met een drukbezochte bingomiddag. Ook de kermis op en rond de Ouddiemerlaan en het gemeentehuis en de kramenmarkt op het Diemerplein zelf trokken, ondanks het regenachtige weer, veel bezoekers. Binnen stond de Gemeentedag dit jaar in het teken van Rembrandt met de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd, een Rembrandt-foto en -quiz en bediening in de stijl van de beroemde schilder die tijdens zijn leven vele malen naar het oude Diemen kwam om er te schetsen. Verder trok ook de grote maquette van Holland Park en informatie over de komende uitbreidingen van die wijk in Diemen-Zuid en andere projecten veel interesse. Buiten lieten politie, brandweer, dierenambulance, de ‘gewone’ ambulance en ProRail incidentenbestrijding hun materieel zien en mochten talrijke kinderen daar ook een ‘ritje’ mee maken wat voor sommigen ook een waar hoogtepunt vormde. Het Diemer Festijn wordt zaterdagavond afgesloten met de lampionnenoptocht, een laatste feestavond in de tent en het gebruikelijke vuurwerk om 24.00 uur op de Venserkade.