forts diemerdam

Monumenten Diemen openen deuren voor Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen die dit weekend worden gehouden openen in Diemen de Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg en de daarnaast gelegen R.K. Kerk Sint Petrus Banden hun deuren. In De Hoop vindt ook een expositie plaats van twaalf Diemense kunstenaars. Daarnaast is het Saan Museum aan de Weesperstraat op zondagmiddag geopend en is er ook een tentoonstelling bij de Historische Kring Diemen in De Schakel aan de Burg. Bickerstraat. Bij Fort Diemerdam en Paviljoen Puur, beide gelegen in Over-Diemen bij de Diemerzeedijk, vindt zondag van 12.00 tot 17.00 uur een evenement plaats. Dat begint met een concert door de Diemer Harmonie gevolgd door kindertheater met een bijzonder optreden van kinderburgemeester Emilie van Mens. Dit is tevens de aftrap voor de vervaardiging van de kindercanon, een boekje met de geschiedenis van Diemen waarvan de productie start vanaf 1 oktober.