Diemen bereikt mijlpaal met geboorte 30.000e inwoner

Diemen telt 30.000 inwoners ! Die 30.000e is al op donderdag 29 augustus geboren en heet Charlie Geertje Huijbrechts. Dinsdag gingen burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida langs om haar te bezoeken en de ouders en het broertje van de kersverse Diemenees te feliciteren en een passend Diemens geschenk te overhandigen. Burgemeester Boog: ”Ik vind het heel speciaal om dit kleine meisje als 30.000ste inwoner te mogen verwelkomen. Namens het gemeentebestuur heb ik onze felicitaties overgebracht en haar een gezond en liefdevol leven toegewenst.’’ Boog voegt daar aan toe: ‘’Diemen groeit sterk, maar we blijven het toegankelijke dorp waarin het fijn wonen is en iedereen zich thuis voelt. En door de groei kunnen we zelfstandig blijven en onze voorzieningen op peil houden”. Om het heugelijke feit te vieren, wordt woensdag 18 september van 9.00 tot 15.00 uur beschuit met muisjes uitgedeeld op de Diemer markt. Dan zijn er ook enkele activiteiten voor kinderen.