Diemen scoort slecht bij uitstoot broeikasgassen

Diemen staat wat betreft de uitstoot van broeikasgassen op de vierde plaats van alle Nederlandse gemeenten. In Diemen is die uitstoot 17 keer groter dan het gemiddelde in Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS komt dat door de elektriciteitscentrale van Nuon/Vattenfall die in Over-Diemen staat. De gemiddelde uitstoot van CO2 bedraagt in Nederland 5 kilo per vierkante meter. Velsen met zijn staafabriek en electriciteitscentrale scoort 42 keer zo hoog, Geertruidenberg met de Amercentrale 26 keer en Rotterdam met zijn olie- en chemische industrie en electriciteitscentrales 20 keer. Volgende op deze ranglijst is dan Diemen. De totale uitstoot van broeikasgassen in Nederland was vorig jaar wel 2 procent minder dan in 2017 en 15 procent lager dan in 1990.