GVB wil graag van halte Diemerbrug voor buslijn 44 af

Het GVB zou het liefst van de halte Diemerbrug voor buslijn 44 richting Diemen-Noord af willen. De bus zou rond de Diemerbrug dan alleen stoppen bij de halte Beukenhorst aan de zuidzijde. Een eerdere nabijgelegen halte bij de Nicolaas Lublinkstraat is inmiddels ook opgeheven. Het gemeentebestuur van Diemen vindt dat echter een ‘zeer onwenselijke situatie’. Dat zou ook in strijd zijn met de afspraken die met het GVB zijn gemaakt over de uitvoering van de halte en de dienstregeling van lijn 44, schrijven B&W in antwoord op raadsvragen van de Ouderenpartij Diemen. Omdat het voor de buschauffeurs wel moeilijk is gebleken om de bocht vanaf de brug zelf te maken is de halte zelf iets aangepast. Uit berichten op Twitter en andere sociale media blijkt tegelijk dat een aantal chauffeurs van Bus 44 de halte Diemerbrug ondanks de afspraken met het GVB nog altijd niet aandoen en er voorbij rijden.