Burgemeester Diemen sluit weer pand om drugscriminaliteit

Burgemeester Erik Boog heeft weer een woning in Diemen gesloten wegens drugscriminaliteit. Dit keer gaat het om een huurappartement aan de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen, heeft de burgemeester meegedeeld op zijn Facebook-account. Tijdens een controle in juli heeft de politie daar een grote hoeveelheid hard- en softdrugs, munitie, vals geld en materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen. Door de sluiting kunnen de huidige criminele huurders geen gebruik meer maken van de woning en kan het huurcontract ook worden ontbonden. ‘’Ik wil door middel van die sluiting laten zien dat drugscriminaliteit in Diemen niet wordt geaccepteerd,’’ aldus Boog. De burgemeester sloot de afgelopen maanden al een aantal andere panden wegens drugsproblemen, onder meer enkele woningen in Holland Park, een huis aan het Wilhelminaplantsoen en een bedrijfspand op industrieterrein Verrijn Stuart.