Weekmarkt

Feest op markt Diemen voor bereiken 30.000 inwoners

Op de Diemer Markt wordt deze woensdag 18 september een feestje gehouden omdat Diemen de 30.000 inwoners heeft bereikt. Van 9.00 uur tot 15.00 uur is iedereen welkom om de geboorte van die 30.000e inwoner te vieren. ‘’Kom gratis een kop koffie of thee halen en eet een lekker beschuitje met muisjes mee,’’ roept de Diemer Markt de inwoners van Diemen toe. Kinderen kunnen zich laten schminken of zich uitleven op een springkussen. De 30.000e inwoonster van Diemen, een meisje, werd op 29 augustus geboren. Burgemeester Boog en zijn echtgenote Wahida gingen vorige week bij de familie op visite om hen met het heugelijke feit te feliciteren. Tien jaar geleden, rond 2009, telde Diemen nog geen 25.000 inwoners. De gemeente groeit vooral snel door nieuwbouwwijken als Holland Park en Plantage de Sniep. Recent is daar ook weer een forse uitbreiding van OurCampus in Diemen-Zuid bijgekomen.

(archieffoto)