Rijbewijskeuring voor ouderen kan ook in De Omval Diemen

Oudere autorijders kunnen voor de verplichte medische keuring voor de verlenging van hun rijbewijs voortaan eens per maand terecht in Theater De Omval in Diemen. Regelzorg Rijbewijskeuringen houdt een eerste sessie op vrijdag 20 september waarvoor wel een afspraak gemaakt dient te worden. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro, voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Voordat een afspraak wordt gemaakt, dient men eerst een gezondheidsverklaring te kopen bij het CBR. Regelzorg Rijbewijskeuringen raadt aan dat digitaal te doen via de DigiD. Een papieren gezondheidsverklaring is desgewenst verkrijgbaar bij de gemeente, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR waarbij het een paar weken kan duren voordat de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd worden. Het spreekuur van deze week is vooral bestemd voor ouderen die al geruime tijd met die procedure bezig zijn.