biomassacentrale Diemen

Onrust over biomassaketel in het centrum van Diemen

Bij DuurzaamDorpDiemen is onrust gerezen over de biomassacentrale die gebouwd is bij het wooncomplex op Punt de Sniep in het centrum van Diemen. Volgens de organisatie is tot nu toe weinig bekend over deze tweede ‘biomassacentrale’ in Diemen. Voor de installatie is al geruime tijd geleden door de gemeente Diemen vergunning verleend als onderdeel van de goedkeuring voor te bouwen woningen. De centrale, dichtbij woningen aan de Muiderstraatweg en de Prins Hendrikkade, moet warmte leveren voor de huizen op Punt de Sniep. ‘’Er is volstrekt niet duidelijk wat voor ketel daar komt en aan welke eisen deze zal (moeten) voldoen. Er is nergens informatie over te vinden, niemand weet er iets van. Reden voor Duurzaam Dorp Diemen om daar eens in te duiken,’’ meldt Evert Kuiken van DDD. Enkele vertegenwoordigers hadden eerder een gesprek aangevraagd met de bouwer van het complex maar een eerste afspraak is om onduidelijke redenen afgezegd. Een tweede afspraak staat nu voor komende week op de agenda.