Parkeerplaats

Nieuwe bisschop in Canada werd geboren in Diemen

Paus Franciscus heeft de uit Diemen afkomstige Bart van Roijen (54) benoemd tot bisschop van het Canadese bisdom Corner Brook and Labrador. Van Roijen werd geboren op 4 augustus 1965 in Diemen en emigreerde op achtjarige leeftijd met zijn familie uit Diemen naar Canada. Hij werd in 1983 priesterstudent en studeerde aan verschillende theologische opleidingen in Canada. Hij werd echter pas in 1997 priester gewijd, nadat hij zijn studie had onderbroken en meerdere jaren voor het bisdom Gravelbourg verantwoordelijk was geweest voor religieuze educatie. Daarna heeft hij als priester gediend in een aantal parochies. Hij heeft zijn Nederlandse wortels echter niet verloochend en fietste als kind vaak rond in Montreal. Of hij ooit terug geweest is in Diemen is ons tot nu toe niet bekend.