Politie Diemen zoekt inbreker met plank voor z’n kop

De politie van Diemen zoekt een paar doorgewinterde inbrekers die op zaterdag 3 augustus toesloegen op het Karwijzaaderf in Diemen-Zuid. Twee mannen wisten bij een woning in te breken en daar een kluis met waardevolle inhoud (geld en sieraden) buit te maken. De dieven sloegen toe terwijl de bewakingscamera’s draaiden. Hoewel ze die in een andere richting duwden kwamen ze toch herkenbaar in beeld. Eén inbreker loopt heel raar met een brede plank voor zijn hoofd door de achtertuin om niet met zijn gezicht in beeld te komen. Een derde persoon rijdt een personenauto achteruit naar de voordeur en de buitgemaakte kluis wordt achterin de auto geschoven. De rechercheurs vragen tips of aanwijzingen wie deze mannen zijn of waar ze verblijven. Tips kunnen gemeld worden via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kan met het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl invullen.