Centrum jonge veroordeelden aan rand van Diemerbos

Het wooncentrum voor jonge veroordeelden dat Forensisch Centrum Adolescenten FCA in Diemen wil vestigen, zou moeten komen in een groot, redelijk nieuw woonhuis aan het eind van de Muiderstraatweg. Dat pand, Muiderstraatweg 61, staat aan de rand van het Diemerbos en op niet te grote afstand van bedrijventerrein Stammerhove. Het FCA heeft volgens een mededeling van de gemeente de betrokken woning al gehuurd. Het plan is daar vier jongeren te huisvesten die in aanraking zijn gekomen met politie en waarvan de rechter heeft bepaald dat wonen met begeleiding noodzakelijk is. Die jongeren krijgen daarbij 24 uurs begeleiding. De gemeente Diemen heeft, zoals eerder gemeld, FCA meegedeeld dat deze wijze van opvang en begeleiding in strijd is met het bestemmingsplan. Als de plannen toch worden doorgezet, dan zal de gemeente ook handhavend optreden.