Starters Diemen

Gemeente Diemen werkt aan opzetten platform voor zzp-ers

De gemeente Diemen wil een zzp-platform oprichten waar zelfstandige ondernemers kennis kunnen uitwisselen en krachten kunnen bundelen. Het zzp-platform wordt gezien als voortzetting van de open coffee-ochtenden voor ondernemers. In het kader van het economische beleid wordt verder gekeken of het traject Zaai voor startende ondernemers in Diemen ook volgend jaar een vervolg zal krijgen. Zaai heeft inmiddels twee edities gehad waar een flink aantal starters aan hebben deelgenomen. B&W delen verder mee dat ook Daarom Diemen wordt doorgezet. In de afgelopen jaren is mede door de inzet van Daarom Diemen een aantrekkelijke evenementenkalender ontstaan, passend bij het karakter van Diemen. β€˜β€™In het komende jaar zoeken we naar kansen en mogelijkheden om de kalender door te ontwikkelen.’’ Verder speelt ook nog steeds het lopende onderzoek naar de mogelijkheid van een verhuizing van de bibliotheek, waarmee De Omval als cultureel centrum voor Diemen versterkt zou moeten worden.

(archieffoto)