Boog reikt veiligheidsbox uit aan Diemer Apotheek

Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft onlangs de eerste veiligheidsbox overhandigd aan Gerald Monterie van de Diemer Apotheek. Dit in het bijzijn van Maarten Duijn, Adviseur Veilig Ondernemen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De veiligheidsbox is uitgereikt in het kader van de ‘Week van de Veiligheid’, een actieweek gericht op ondernemers. In de box is veel informatie te vinden om ondernemen veiliger te maken. Ook 50 andere winkeliers in Diemen ontvangen een veiligheidsboxen, een initiatief van het Platform Veilig Ondernemen (PVO), waarin politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samenwerken voor veilig ondernemerschap. Boog:  “Veilig ondernemen begint allereerst met goede preventieve maatregelen. Ondernemers kunnen zelf veel doen om een veilige omgeving voor ondernemer, personeel én klanten te creëren. Het is goed om ondernemers daarin te ondersteunen met goede adviezen en tips, zoals via de veiligheidsbox. Ook bieden wij vanuit het platform ondernemers gerichte trainingen aan. Daar wordt gelukkig steeds meer gebruik van gemaakt.”

(foto Gerard Alink)