Politie controle stations

Extra uren toezicht in omgeving van Station Diemen-Zuid

Burgemeester Boog van Diemen heeft de uren waarop particulier toezicht wordt gehouden in de wijde omgeving van station Diemen-Zuid (Campuszijde) uitgebreid. Dat betekent dat er tot 1 april 2020 zeven dagen per week extra toezicht wordt gehouden van 17.00 tot 00.00 uur. De particuliere bewakers werken in aanvulling op het toezicht van politie en gemeentelijke handhaving. Boog heeft eerder aangegeven regelmatig te bezien of aanvullend op de al afgesproken uren extra uren toezicht zullen worden ingezet in Bergwijkpark, OurCampus en omgeving. ‘’Ik heb besloten dit de komende periode inderdaad te doen. Het gebied is nog volop in ontwikkeling. Het gebied wordt weliswaar steeds meer bewoond, maar er zijn nog veel werkzaamheden en het gebied is nog niet optimaal ingericht. Daarnaast wordt er in de Amsterdamse regio (net als in veel andere regio’s) politiecapaciteit onttrokken uit de basisteams en regionale eenheden. Daarom heb ik besloten om net zoals vorig jaar de uren particulier toezicht uit te breiden.’’