Ouderenpartij Diemen: afvalstoffenheffing niet extra verhogen

De Ouderenpartij Diemen wil de door B&W voorgestelde extra verhoging van de afvalstoffenheffing voor volgend jaar schrappen. OP Diemen ziet geen reden om die heffing met 20 euro extra te verhogen vanwege de problemen met het Amsterdamse afvalbedrijf AEB als Amsterdam dat zelf niet doet. Amsterdam verhoogt haar afvalstoffenheffing alleen met de indexatie van lonen en de gevolgen van de hogere verbrandingsbelasting maar niet met extra kosten rond knelpunten in de inzameling of lasten vanwege investeringen, stelt de raadsfractie van OP Diemen in vragen aan B&W. ‘’Aangezien in de Amsterdamse voorstellen geen aanpassing van het AEB-tarief is opgenomen, gaan wij ervan uit dat de grondslag voor een verhoging naar een marktconform tarief met 20 Euro per huishouden in 2020 niet nodig is voor Diemen.’’ De fractie van de Ouderenpartij Diemen wil bij de begrotingsbehandeling in de raad een amendement indienen om de extra verhoging niet door te laten gaan.