Diemen in top tien duurste woningmarkten in Nederland

Koopwoningen in Diemen kosten dit najaar gemiddeld 4.175 euro per vierkante meter. Dat is een voor Nederland hoge prijs maar nog wel lager dan de 6.050 euro per vierkante meter die in Amsterdam zelf wordt neergeteld. Diemen staat daarmee op de negende plaats op de ranglijst van duurste woningmarkten van Nederland. Dat blijkt uit berekeningen van makelaarsorganisatie Dynamis. Andere randgemeenten zitten in dezelfde orde van grootte als Diemen: koophuizen in Ouder-Amstel doen gemiddeld 4.150 euro per vierkante meter, Amstelveen is met 4.600 euro weer wat duurder maar Landsmeer is met 3.900 euro juist goedkoper. Iets verder weg van de hoofdstad zelf doen huizen in Weesp 3.700 euro, in de gemeente Gooise Meren (Muiden, Bussum e.o.) 3.975 euro en in Ronde Venen (Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen) 3.625 euro. Aan de andere kant koop je een woning in het noorden van Friesland voor 1.625 euro en in Veendam als goedkoopste gemeente in Nederland voor 1.450 euro per vierkante meter.