Bewoners woning Diemen-Noord betrappen drie inbrekers

De bewoners van een woning aan De Schoener in Diemen-Noord hebben bij thuiskomst vrijdagavond drie mannen betrapt die net een raam hadden ingeslagen en het huis waren binnengedrongen. Daarbij ontstond op straat een lichte worsteling waar ook een buurman bij kwam, aldus een politiewoordvoerder tegen AT5. Eén van de bewoners van de woning is daarbij licht gewond geraakt. De politie zond via Burgernet een bericht uit waarin werd gesproken van drie vermoedelijk Oost-Europese mannen die gezocht werden in de omgeving van de Diemerpolderweg. Eén van hen droeg geen shirt en had een tatoeage van een pistool op zijn borst. De ander is gezet, draagt een bomberjack en is kaal. De politie zette bij de zoektocht ook geruime tijd de helicopter in boven Diemen-Noord maar de mannen zijn ondanks de inzet van een groot aantal politie-eenheden in en rond dit deel van Diemen niet meer gevonden. Wie tips heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.