Nieuwbouwwijk Holland Park Diemen wordt ingericht

In de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen-Zuid wordt hard gewerkt aan de verdere inrichting. Deze week is de Gerrit Rietveldsingel opengesteld voor het verkeer terwijl ook aan de andere doorgaande wegen wordt gewerkt. Verderworden op diverse plaatsen bomen geplant en andere groenbeplanting aangelegd. Midden in de wijk is een groot plein in de maak waar ook de eerste winkel van Holland Park, een bloemenzaak, is gevestigd. Voor de overige winkelruimten zoekt de ontwikkelaar nog steeds gegadigden. Bewoners van Holland Park zijn deze week weer een petitie gestart om in deze winkelruimte een kleine supermarkt te vestigen, iets wat op grond van het beleid rond de detailhandel in dit deel van Diemen tot nu toe niet is toegestaan. Inmiddels zijn in Holland Park, na de oplevering van Blok 5, meer dan 1.200 woningen opgeleverd. Het volgende blok is Blok 20 dat voor komend voorjaar op de agenda staat.