Woonzorgcentrum Berkenstede Diemen zoekt vrijwilligers

Het woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid is op zoek naar vrijwilligers. Een VrijwilligerPlus is een maatje van een bewoner die veel zorg nodig heeft, bijvoorbeeld iemand met dementie of een lichamelijke beperking. ‘’Je komt een paar uur per week op bezoek om hem of haar gezelschap te houden en aandacht te geven. Wat je precies gaat doen, overleg je met de familie en het zorgteam. Een wandeling in het park of samen koffie drinken en een praatje maken. Het gaat om één op één-contact. Het doel is om meer kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners van Berkenstede. En tegelijk maak jij de taken van de mantelzorgers en het personeel een stukje minder zwaar,’’ aldus mantelzorgorganisatie Markant dat de vrijwillige hulp organiseert. Markant biedt gegadigden eerst een training waarvan de eerstvolgende begint op zaterdag 2 november van 10:00 tot 16:00 uur aan de Zwanenburgwal 206 in Amsterdam. Voor informatie of aanmeldingen: info@markant.org of tel 020 886 88 00.